De mooiste natuurgebieden

De Kempen is de groenste regio van Vlaanderen met verschillende prachtige natuurgebieden. Ontdek eeuwenoude landschappen en kom tot rust in de prachtige natuur!

De Liereman

Landschap De Liereman in de Kempen (tussen Oud-Turnhout en Arendonk) is een van de oudste natuurgebieden van België. De Liereman is uniek omdat je er een grote verscheidenheid aan typisch Kempische vegetatie terugvindt. Tijdens het wandelen komt je door natte en droge heide, gagelstruweel, elzen- en wilgenbroek, berken-eikenbos, dennenbos, stuifduin en graslanden. De Liereman biedt een thuis aan 70 soorten broedvogels en verschillende amfibieën en zoogdieren. Aan het bezoekerscentrum van het natuurgebied vindt je meer info over de verschillende, mooie wandelingen en kan je ook iets drinken.

Meer info?

TURNHOUTS VENNENGEBIED

Het Turnhouts Vennengebied is een uniek natuurgebied ten noorden van Turnhout met meer dan 200 ha vennen, heide en graslanden. Het open landschap is de perfecte omgeving voor verschillende weidevogels. Er zijn verschillende wandelingen in het Vennengebied, in het bezoekerscentrum kan je jouw wandeling plannen.

Meer info?

Prinsenpark

Prinsenpark is een prachtig domein van 215 ha in Retie. Het domein is een groene oase met bossen, weilanden en waterpartijen. De heidegebiedjes herinneren aan de tijd waarin de boeren hier hun schapen lieten grazen. Er zijn 5 bewegwijzerde wandelpaden die door het bosgebied en langs de vijvers lopen.

Meer info?

Hoge Mouw

Het Provinciaal Groendomein Hoge Mouw maakt deel uit van de Kempense Heuvelrug tussen Lichtaart en Kasterlee. De oppervlakte bedraagt momenteel bijna 100 ha. De Kempense Heuvelrug is het grootste reliëf van de regio. Je kan in dit gebied naaldbossen terugvinden afgewisseld met heideveldjes, vennen zoals het Zwart Water of Snepkensvijver, paraboolduinen, holle wegen en loofbosjes.

Meer info?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen, inspiratie en nog veel meer!