OKTOBER IN POMPOENDORP KASTERLEE!

Kasterlee staat elk jaar in oktober helemaal in teken van pompoenen. Heel het Kempische pompoendorp is gedecoreerd met pompoenen en er zijn tal van pompoenevenementen!

Pompoendag

Op pompoendag kleurt het centrum van Kasterlee helemaal oranje. Je kan genieten van lekkere streekdranken en -gerechten, uiteraard in het teken van de pompoen. Die dag is er ook de weging van de zwarte pompoen. Zal hij ook dit jaar weer meer dan 1000 kg wegen? Er is ook muziek en kinderanimatie voorzien.

Meer info?

BELGISCH KAMPIOENSCHAP POMPOENSCHIETEN

In dit ongewone kampioenschap nemen deelnemers het tegen elkaar op met zelfgemaakte reuzenkatapulten. Pompoenen van zo’n 5 à 10 kilo worden zo ver mogelijk weggeslingerd.

Meer info?

POMPOENREGATTA

In deze unieke peddelwedstrijd wordt er gekajakt in grote uitgeholde pompoenen. Naast deze pompoenwedstrijd op het water zijn er ook pompoenspelen voor kinderen en kan je zelf een Halloweenpompoen uithollen.

Meer info?

KABOUTERVERTELLINGEN

De kabouters van de kabouterberg in Kasterlee zijn tijdens de pompoenmaand extra in hun nopjes. Elke zondag in oktober kan je met een verstelster de pompoentaferelen ontdekken. Voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Meer info?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen, inspiratie en nog veel meer!