DE MOOISTE THEMA-FIETSROUTES IN DE KEMPEN

De groene Kempen lijkt wel gemaakt om te fietsen: relatief vlakke paden en adembenemende landschappen. Vanuit onze hotels kan je op verschillende prachtige thema-fietsroutes aansluiten. Ontdek ze hieronder!

CORSENDONK FIETSROUTE

Deze fietsroute, vernoemd naar Priorij Corsendonk, verkent heel de regio rond Oud-Turnhout en Turnhout. Je fietst langs de weides en boomgaarden rond de Priorij en passeert natuurreservaat De Lierenman en het Vennengebied. Ten slotte fiets je ook doorheen Turnhout.

  • 36 km  
  • Start aan Priorij Corsendonk, komt ook voorbij Corsendonk Viane en Corsendonk Turnova
Download de route hier!

PRINSENFIETSROUTE

Deze mooie route komt langs tal van blikvangers zoals o.a. het Provinciaal Groendomein Prinsenpark, de Kabouterberg, Domein De Putten, en vele andere. Goed voor een royale portie natuur, boeiend erfgoed en sfeervolle Kempense plekjes. Er bestaat ook een kindvriendelijke verkorte versie van deze route. 

  • 43,7 km
  • Komt voorbij Priorij Corsendonk en Corsendonk Hooge Heyde
Download de route hier!

LANDSCHAPS-BELEVENISROUTE

Landschapsbelevenissen neemt je mee op de fiets doorheen de geschiedenis van het Kempense landschap. Via stopplaatsen met tekst en uitleg maak je kennis met bezienswaardigheden die een verhaal vertellen over vroeger en nu. Via 3 lussen kan je verschillende routes combineren met elkaar.

  • Combineerbare lussen van 14,2 km, 24,1 km en 23,1 km 
  • Komt voorbij Priorij Corsendonk en Corsendonk Hooge Heyde
Download de route hier!

LANDLOPERSROUTE

De voormalige landloperskolonies in Wortel en Merksplas bieden een fascine- rende mix van natuur, erfgoed en verhalen. Samen met de Nederlandse koloniën stonden ze aan de wieg van het moderne denken over armoedezorg en het geloof in een maakbare samenleving.

  • 57 km
  • Vlot bereikbaar vanaf Corsendonk Viane en Corsendonk Turnova
Download de route hier!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen, inspiratie en nog veel meer!