Maandag

Elke hotelmanager heeft een heel team achter zich, waarop hij of zij kan rekenen om elke dag opnieuw de hotelgasten in de watten te leggen. Het is dan ook belangrijk om op te hoogte te blijven over hoe het met hen en hun taken gaat. Een bezoekje aan de keuken om af te checken met de chef hoe het in het restaurant gaat, een gesprek met de maître d’hôtel om het afgelopen weekend te overlopen… Als je al eens verbleef in een Corsendonk Hotel, heb je hen dus vast en zeker al eens zien rondwandelen!

De rest van de dag is gevuld met administratieve taken die niet kunnen blijven liggen! Binnengekomen reserveringen worden bijgehouden, aanvragen die binnenliepen tijdens het weekend worden gefactureerd en shiftoverdrachten worden nagelezen. Tussen al die taken door, houden ze nog één heel erg belangrijk onderdeel in de gaten: het budget van het hotel.

 

Dinsdag

Hotelmanagers werken niet alleen samen met het hotelpersoneel, maar staan bijna dagdagelijks in contact met het overkoepelende team van Corsendonk Hotels. Belangrijke beslissingen over het hotel bespreken ze samen met de CEO/CFO en ze mogen wekelijks een bezoekje verwachten van het sales/marketing team. Samen met hen stellen de managers acties op om het hotel nog extra te promoten. Denk maar aan een fotoshoot om de gloednieuwe wellness in beeld te brengen of een actie bij een externe partner.

Woensdag

Dankzij al het harde werk, groeien de hotels sterk en houden de managers regelmatig sollicitaties om nieuwe aanwinsten te zoeken voor het hotel. Als hotelmanager is het dus niet alleen belangrijk om nauwkeurig en gestructureerd te zijn. Je moet ook een uitstekende ‘People Manager’ zijn aangezien je voortdurend bezig bent met het aannemen, selecteren en begeleiden van hotelpersoneel.

Donderdag

Elk Corsendonk Hotel heeft zijn eigen karakter en eigen faciliteiten! Een wellness, heerlijke gastronomie, fiets- en wandelroutes, vergaderzalen, feestzalen… Voor de feestzalen stromen er dan ook geregeld aanvragen binnen en de hotelmanagers geven met plezier een rondleiding aan de geïnteresseerden! Als de gasten volledig verkocht zijn van de zaal met al zijn mogelijkheden, begint de hotelmanager samen met het team aan de organisatie van het feest. Dit gebeurt met een sheet meeting, een vergadering waarin de komende feesten en de mogelijkheden ervan besproken worden.

Vrijdag

Tegen het einde van de week is het tijd voor een controleronde. Is alles in orde gebracht voor de events van komende week? Moeten er nog belangrijke zaken in orde gebracht worden zoals het ontwerp van een menukaartje? Dan wordt het grafische team gecontacteerd! Geen enkel detail wordt over het hoofd gezien.

Volg zeker ‘@corsendonkhotels’ op Instagram voor een blik op het werk van onze hotelmanagers en hun team.

@corsendonkhotels

Volg ons op Instagram!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen, inspiratie en nog veel meer!